Bu yıl Heidelberg yılı. Firmanın 175. Kuruluş yıldönümü kutlandı… 2-4 Haziran tarihleri arasında Wiesloch-Walldorf tesislerinde 1500 kadar misafiri ağırlayan Heidelberg, yeniden düzenlenen ve genişleyen Print Media Center, yeni adıyla Home of Print müşteri deneyim merkezinin resmi açılışını da yaptı. Açılışın ilk günü olan 2 Haziran sabahı 30 kadar uluslararası basın temsilcisine Heidelberg CEO’su Jurgen Otto ve CTO’su David Schmedding tarafından yapılan sunumlarda Heidelberg’in büyük ebat (VLF) ofsete yeniden dönüşü de duyuruldu. Format 6 ebadındaki (105 x 145 cm) yeni makine Cartonmaster CX145 manroland Heidelberg ortak üretimi olarak 2026 yılında pazara çıkacak. Bu iş birliği ile Heidelberg büyük ebatla ambalaj pazarından daha çok pay almayı hedefliyor. Açılış günü akşamı davetliler Mannheim’deki Radio Resenbogen PALAZZO’nun gösteri alanında hoş bir akşam yemeği eşliğinde, akrobasi, müzik, dans ve ışık şovu da izlediler.
Heidelberg’in 175. yıl etkinlik haberlerini ve Heidelberg Türkiye Genel Müdürü Selkut Engin’in Heidelberg’in büyük ebada geri dönüşüne ilişkin değerlendirmelerini dergimizin ilk bölümünde bulacaksınız.
Türk basım sektörünün dinamik tarafları olan ambalaj ve etiket alanında yatırımlar devam ediyor. Kalite, hız ve verimlilik atağındaki USB Etiket de yeni bir Durst Tau RSC 340 E yatırımı ile etkinliğini arttırma yolunda.
FINAT Etiket Yarışması sonuçlarını ve Türk etiket firmalarının başarıları ile yarışmaya damga vurduklarını geçen ay sizlere duyurmuştuk. Çiftsan Etiket Ambalaj her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmadan çok sayıda ödülle döndü ve en çok ödül alan firma unvanını da aldı. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Yolgun’la yarışmaya, ödüllere ve geleceğe ilişkin yaptığımız röportajı da ilerleyen sayfalarımızda bulacaksınız.
Yeni yönetimi ile Etiket Sanayicileri Derneği (ESD) birbiri ardına gerçekleştirdiği etkinliklerle yükselen etiket baskı alanının sivil toplum kuruluşu olarak bu ivmeyi destekliyor. Derneğin haziran ayı toplantısı Türkiye’de Xeikon ve Etirama markalarını temsil eden Innvestio BV sponsorluğunda 17 Haziran’da gerçekleştirildi.
Bu sayımızın dosya konusu “Yüksek Hızlı Otomasyonlu Baskı İçin Baskı Sonrası Çözümler” başlığını taşıyor. Temsilcilerden gelen imzalı yazılar ilgili bölümümüzde. Sektörün etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) 2. Kariyer Günü etkinliğinde sektör firmaları ile öğrencileri buluşturdu. Etkinlik Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte BASEV Kadın Platformu da bir panel düzenleyerek kız öğrencilere sektör deneyimlerini aktardılar.
Yaz sonunda fuarlar ziyaretçileri ile buluşacak. Yurt içinde Sign Istanbul ve Avrasya Ambalaj Fuarı, yurt dışında da Labelexpo Europe yakın tarihlerde. Bu yıl Labelexpo Europe Bürüksel yerine Barselona’de (İspanya) zyaretçilerini ağırlayacak. Şimdiden seyahat planlarını hazırlamak, vizeleri tamamlamak lazım.
Verimli ve sağlıklı mesailer ve iyi bir tatil diliyoruz.