-
HEIDELBERG, sistem entegratörü olmak için temel faaliyet alanının stratejik gelişimini ve yeni iş alanlarının oluşturulmasını onayladı
-
Dr. Martin Sonnenschein, Denetim Kurulu Başkanı olarak atandı
Heidelberger Druckmaschinen AG’nin (HEIDELBERG) 2024/2025 mali yılı için sanal olarak düzenlenen Yıllık Genel Kurulu’nda, firma hisse sermayesinin yaklaşık %27,5’i temsil edildi. Yönetim Kurulu, canlı yayında hissedarlara şirketin stratejisi, bir önceki mali yılın bilanço rakamları (1 Nisan 2024-31 Mart 2025) ve geleceğe yönelik beklentiler hakkında bilgi verdi.
CEO Jürgen Otto’nun, Yıllık Genel Kurul Toplantısı’ndaki konuşması şunları vurguldı: “2024/2025 mali yılı, HEIDELBERG için istikrar ve ilerleme yılıydı. Ödevimizi yaptık, temel hedeflere ulaştık ve şirketimizin sürekli dönüşümü için temelleri attık. Ambalaj sektöründe sistem entegratörü olarak temel faaliyet alanımızda ve Teknoloji segmentindeki yeni pazarlarda bize sunulan artan seçenekleri vurgulamak istiyorum. 2028 yılına kadar olan dönem için tam finansmana sahibiz ve hedefli satın almalar da dahil olmak üzere büyüme projelerimizi uygulama kapsamına sahibiz.
HEIDELBERG açıkça geleceğe odaklanmış durumda ve mevcut mega trendlerden faydalanıyor.”
Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Denetim Kurulu’na üç hissedar temsilcisi seçti
Yıllık Genel Kurul Toplantısı gündemindeki sekiz maddeden yedisi için şirket hissedarlarının onayı gerekiyordu; bu maddeler arasında Denetim Kurulu’ndaki altı hissedar temsilcisinden üçünün seçilmesi de yer alıyordu. Dr. Martin Sonnenschein (2019’dan beri Denetim Kurulu üyesi), Ola Elmqvist ve Uta Anders seçime katıldı. Denetim Kurulu üyelerinin atanmasına ilişkin karara gelindiğinde, seçmenlerin büyük çoğunluğu Yönetim Kurulu’nun önerdiği adaylardan memnun olduklarını belirtti. Tüm adaylar, şirketin ilgili temel pazarlarında Denetim Kurulu’na değerli uzmanlık ve deneyim kazandırıyor.
Denetim Kurulu üyesi Ina Schlie’nin görev süresi, 24 Temmuz 2025 tarihli Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nın kapanışında sona ermiştir. Karin Dohm’un 30 Nisan 2025 tarihinden itibaren görevinden ayrılmasıyla, mahkeme Ola Elmqvist’i Yıllık Genel Kurul Toplantısı’na kadar Denetim Kurulu’na atadı. Milena Brodt, Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nın kapanışında Denetim Kurulu’nda çalışan temsilcisi olarak atandı. Aynı dönemde istifa eden Mirko Geiger’in yerine geçecek.
Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nı takip eden Denetim Kurulu toplantısında, Dr. Martin Sonnenschein, HEIDELBERG Denetim Kurulu Başkanı olarak onaylanırken, Uta Anders Denetim Komitesi Başkanlığı’nı devralacak. Oylamanın ardından Sonnenschein, “Yenilenen gücümüz, kendimizi bir çözüm sağlayıcı olarak konumlandırmamız için bize olanak sağlıyor,” dedi.













































